2023. január 28., szombat
A híreket a |related| intelligens tartalomajánó és natív hirdetés rendszer szolgáltatja
Newgardenék levághatják Colton Herta haját, HA... usaracing.hu 2023.01.25. Newgardenék levághatják Colton Herta haját, HA... Napi hírek és érdekességek a NASCAR és az IndyCar világából. Minden az amerikai autósportról magyar nyelven.
Megbírságolta a Médiatanács az M1 tévécsatornát és eljárást indított a Szeged TV ellen Media1 2023.01.26. Megbírságolta a Médiatanács az M1 tévécsatornát és eljárást indított a Szeged TV ellen Az állami televíziónak 100 ezer forintot kell megfizetnie a médiahatóság számára a csatornán megvalósult jogsértés miatt.
Alfa-bejelentés és Ferrari-teszt: a csütörtöki F1-es hírek Formula.hu 2023.01.26. Alfa-bejelentés és Ferrari-teszt: a csütörtöki F1-es hírek Minden fontos F1-es hír a csütörtöki napról: egy csokorban, amit tudni érdemes január 26-a eseményeivel kapcsolatban.
Amit kevesen tudnak: magyar segítséggel foglalták el a szovjetek Budapestet Qubit 2023.01.27. Amit kevesen tudnak: magyar segítséggel foglalták el a szovjetek Budapestet A főváros 1944-1945-ös ostromának nehezen feltárható fejezete a Vörös Hadsereg oldalán harcoló Budai Önkéntes Ezred története. Vajon tényleg erkölcsi kötelességből vették fel a harcot a fasizmus ellen az átállt magyarok, vagy árulók voltak, akiknek kezéhez a sajátjaik vére tapad?
Megkoronáztak egy kislányt születése után Kaposváron csaladinet.hu 2023.01.27. Megkoronáztak egy kislányt születése után Kaposváron Horváth Mézi Ketrin a Kaposvári Kórházban született meg, születése után pedig egyből meg is koronázták őt. Tomi papa 14 karátos koronát készíttetett neki.
Sztrájk, tüntetések, fórumok - így zajlik a pedagógusok egyhetes országos akciója Sztrájk, tüntetések, fórumok - így zajlik a pedagógusok egyhetes országos akciója
eduline.hu 2023.01.25.
Három napja tart a pedagógusok egyhetes sztrájkja. Mutatjuk, mi történt eddig, és mi várható a következő napokban.
Országos karbantartás lesz a Diginél, néhány órára leállnak a szolgáltatások Országos karbantartás lesz a Diginél, néhány órára leállnak a szolgáltatások
hvg.hu 2023.01.27.
Átfogó hálózatkarbantartást hirdetett február elejére a Digi.
Putyin semmilyen körülmények között nem adja a Krímet
privatbankar.hu 2023.01.25. Putyin semmilyen körülmények között nem adja a Krímet A Nyugat harckocsi-szállításainak kifejezett célja az ukrán fegyveres erők tavaszi offenzívájának lehetővé tétele. A Krím esetleges feladásával oroszok százezrei kényszerülhetnek otthonuk elhagyására, ami a Putyin-rezsim számára politikai öngyilkossággal érne föl. Káncz Csaba jegyzete.
Mostantól ez a Nyugat háborúja Oroszország ellen
neokohn.hu 2023.01.26. Mostantól ez a Nyugat háborúja Oroszország ellen A tankok Ukrajnába küldése egy dolgot tesz egyértelművé: ez most egy nyugati háború Oroszország ellen.
#csakegygondolat – Mind Oscar-jelöltek vagyunk 777blog.hu 2023.01.26. #csakegygondolat – Mind Oscar-jelöltek vagyunk Ahogy közeledik az Oscar-gála, egyre több és több cikk foglalkozik azzal, melyik kategóriában ki lehet a befutó. De nekünk mit jelent az igazi győzelem? Most, hogy közeledik az Oscar-díj-átadás, ellepték az internetet a jelöltek listájáról és az esélyek latolgatásáról szóló cikkek. Mehet a találgatás: melyik kategóriában ki lesz a győztes? A világ szereti a versenyeztetést. Mindig kell valami vagy valaki, akit felemelhet és akiért rajonghat. Kell egy legjobb, aki persze nem sokáig tarthatja meg ezt a címet – cserébe még nagyobb követőtáborra és még több pénzre tehet szert. Istennél mennyire más a helyzet! Ő nem versenyeztet minket, hanem mindenkit meghív a győzelemre. A szemében mind „Oscar-jelöltek” vagyunk. Nem személyválogató, nincsenek „elit keresztények” és „épphogy befutók”. A szeretetébe, a megváltó munkájába mindenkit meghív – a kérdés, hogy elfogadjuk-e. Ráadásul nem is a teljesítményünk alapján fogad el, egyedül hit által: „Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék.” (Ef. 2:8-9.) Ez az igazi győzelem!
Masszív menetelésbe kezdett a forint HírTV 2023.01.25. Masszív menetelésbe kezdett a forint Masszív menetelésbe kezdett a forint, az euróval szemben ma reggel elérte a 388-as szintet. A dollár 358-on is állt, utoljára májusban láttunk ily
A mesterséges intelligencia már a falakon is átlát, ha WiFi-re csatlakozik Hamu és Gyémánt 2023.01.27. A mesterséges intelligencia már a falakon is átlát, ha WiFi-re csatlakozik A tudósok rájöttek, hogyan lehet azonosítani az embereket egy épületben a WiFi-jelek elemzéséhez használt mesterséges intelligencia segítségével.
Az S&P leminősítette Magyarországot ellenszel.hu 2023.01.27. Az S&P leminősítette Magyarországot A Standard & Poor’s péntek késő esti döntésével egy több mint tízéves pozitív tendencia tört meg. Az S&P leminősítette Magyarországot.
Zelenszkij: Minél nagyobb a vesztesége Oroszországnak a Donbászért vívott csatában, annál gyengébb lesz a potenciálja karpatinfo.net 2023.01.27. Zelenszkij: Minél nagyobb a vesztesége Oroszországnak a Donbászért vívott csatában, annál gyengébb lesz a potenciálja Minél többet veszít Oroszország a Donbászért vívott csatában, annál kisebb lesz a potenciálja, ezért el kell érnünk a terroristák erőinek legyőzését – jelentette ki Ukrajna elnöke.
Döbbenetes: Andy Vajnát féltették a barátai Timitől
Contextus 2023.01.24. Döbbenetes: Andy Vajnát féltették a barátai Timitől Andy Vajna barátai négy évvel a producer halála után is rendszeresen emlékeznek meg róla.
Édesanyja mása lett Gwyneth Paltrow lánya: így fest most Apple Martin
Starity.hu 2023.01.25. Édesanyja mása lett Gwyneth Paltrow lánya: így fest most Apple Martin Apple Martin a Chanel bemutatóján jelent meg, egy az egyben az édesanyjára hasonlít.
Túl közel van Recsken a bánya a településhez
egriugyek.hu 2023.01.27. Túl közel van Recsken a bánya a településhez 200 méterre van a bánya a lakott területtől.
Elkóborolt otthonról a Barátok közt sztárjának kutyája, az éjszaka közepén, a 75-ös troli vezetője talált rá Fibi kutyára BudapestKörnyéke 2023.01.24. Elkóborolt otthonról a Barátok közt sztárjának kutyája, az éjszaka közepén, a 75-ös troli vezetője talált rá Fibi kutyára Tóth Attila, a BKV Zrt. munkatársa éppen a végállomás felé tartott szombat éjjel. Ekkor a Stefánia út és a Hungária körút találkozásánál egy egyedül csatangoló kutyát látott meg. A BudaPestkörnyéke.
Ki tudom fejezni az érzelmeket - Interjú ChatGPT-vel, a mesterséges intelligenciával - Interjúk - DigitalHungary – Ahol a két világ találkozik. Az élet virtuáli... digitalhungary.hu 2023.01.24. Ki tudom fejezni az érzelmeket - Interjú ChatGPT-vel, a mesterséges intelligenciával - Interjúk - DigitalHungary – Ahol a két világ találkozik. Az élet virtuáli... Egyre többem írnak arról, hogy a mesterséges intelligencia jelenléte meg fogja megváltoztatni az életünket, kihatással lesz a munkánkra és a mindennapjainkra egyaránt. Kíváncsi voltam, hogy mit gondol saját magáról és a napjainkban betöltött szerepéről. A válaszokat módosítás nélkül közlöm, az egyes nyelvtani hibákat mindenki nézze el neki!
23 év után mondott fel Berta Beáta, a Karinthy Frigyes Gimnázium tanára eduline.hu 2023.01.24. 23 év után mondott fel Berta Beáta, a Karinthy Frigyes Gimnázium tanára Szerinte azzal mutat példát a diákjainak, hogy megmutatja: ha valahol nem becsülnek meg, onnan el kell menni.